Actie verkeersveiligheid

In de periode rond 26 september hebben we als buurtvereniging een actiedag gehad waarbij de nadruk lag op veiligheid en matigen van de snelheid in de wijk.

Een van de acties betrof de smileys die door de gemeente zijn geplaatst op de Nieuwe Deventerweg. Doel was te benadrukken dat de gehele wijk, maar ook de gebruikers van de Nieuwe Deventerweg een 30 km zone is. De snelheid van de weggebruikers werd duidelijk in beeld gebracht.

De indruk was dat een behoorlijk aantal gebruikers rustiger ging rijden. Deze actie heeft ook meetresultaten opgeleverd, waar we vervolgens een plan op kunnen maken.

Onderstaande gegevens die we van de gemeente Zwolle hebben ontvangen.

Conclusie

Het betreft resultaten waarbij een groot aantal weggebruikers de snelheid heeft gematigd of heeft kunnen matigen. Zonder smileys zullen de snelheden hoger liggen.

Desondanks reed 15% van de weggebruikers harder dan 40 / 41 km per uur met uitschieters naar 84 en 96 Km/u.

Opvallend is het verschil in het aantal metingen. De smiley vanuit de stad stond tussen bussluis en Thorbeckelaan.  De andere stond meer richting Puik. Mensen die vanuit de Thorbeckelaan naar de A28 rijden werden niet gemeten. Verkeer dat naar huis ging wel.

Doe de VVN Verkeersquiz Zwolle

klik hier

Geef een antwoord